EU zazeli modul 2024

   

  Kontakt

  Udruga GRAK
  Poslovni centar, Sajmište 2/1
  44250 Petrinja

  OIB: 85318270587

  Facebook stranica Grakni.HR

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Projekt: ZAŽELI za dostojan život u Petrinji

  drustvene mreze 3 2048x1149

  Započeli smo novi projekt u kojem ćemo starijim osobama i osobama s invaliditetom pomoći u svakodnenom životu u njihovom domu.

  23. veljače 2024. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog  zavoda za zapošljavanje kao posredničkim tijelima i Građanskog aktivizma kao korisnika bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda plus. Udruzi GRAK odobrena su novčana sredstva Europskog socijalnog fonda plus za projekt ZAŽELI za dostojan život u Petrinji ( referentni broj: SF.3.4.11.01.0166) , financiran sredstvima Programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.” kroz Poziv:  Zaželi – prevencija institucionalizacije, SF.3.4.11.01.

  Ukupna vrijednost projekta je 742.500,00 EUR

  Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus u 100% iznosu. Iznos bespovratnih sredstava: Sredstva EU (85%), sredstva proračuna RH (15%)

  Projekt ZAŽELI za dostojan život u Petrinji SF.3.4.11.01.0166 provodimo na području gradova Petrinje i Siska u trajanju od ukupno 36 mjeseci.

  Razdoblje provedbe projekta: od 23.2.2024. do 23.2.2027.

  Pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom započeti će 01.05.2024. te će biti objavljen Javni poziv za iskaz interesa ciljanih skupina na našoj mrežnoj stranici.

  Cilj projekta:

  Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi.

  Specifični cilj je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na području Grada Petrinje, Siska i pripadajućih sela i gradskih četvrti.

  Aktivnosti projekta:

  Zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine za:

  • Organiziranje prehrane
  • Obavljanje kućanskih poslova
  • Održavanje osobne higijene
  • Zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba
  • Praćenje i kontrola izvršenih usluga
  • Nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština
  • Komunikacija i vidljivost
  • Upravljanje projektom i administracija

  Očekivani rezultati:

  Pruženo 495 mjesečnih usluga potpore i podrške od strane 15 pružatelja usluga za najmanje 90 pripadnika ciljne skupine s pripadajućim paketom kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština kroz projekt.

  Projekt će se provoditi 36 mjeseci dok će se usluga potpore i podrške pružati kroz 33 mjeseca.

  Podržane ciljne skupine koje će biti uključene u projekt i kojima će se omogućiti pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu su:

  • Osobe starije od 65 godina
  • Odrasle osobe s invaliditetom

  Osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina) pružat će se usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu čime se pridonosi njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

  Tijekom 36 mjeseci provedbe projekta povećati će se socijalna uključenost i prevencija institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za najmanje 90 starijih osoba i osoba s invaliditetom.

   

  Kontakt informacije

  Voditelj projekta: Manda Šalić

  Za više informacija – kontakt osoba: Manda Šalić, 099 546 8535

  Više informacija o projektu:  https://www.grakni.hr/

  E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Zazeli pocetak3 web

  Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. iz EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA PLUS

  Za više informacija o EU fondovima posjetite

  www.esf.hr/esfplus

  www.eufondovi.gov.hr

  www.strukturnifondovi.hr

  Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

  EU zazeli ispod

   


  Please publish modules in offcanvas position.