Aktivni građani

  Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

  Pridruži se

  Kontakt

  Udruga GRAK
  Novo Selište, 2. desni odvojak 1a
  44250 Petrinja

  OIB: 85318270587

  Facebook stranica Grakni.HR

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Pravo na aktivan život

  Petak, 16 Veljača 2024 14:48

  Danas se održao prvi sastanak udruga koje rade s ranjivim skupinama i predstavnika lokalne samouprave. S udrugama su razgovarale Ana Aleksić Pezelj, pročelnica Upravnog odjela za društvene...

  Utorak, 06 Veljača 2024 18:58

  Prijavi se i postani jedan od volontera udruge GRAK koji vodi organizirane šetnje u Petrinji i Sisku. Šetnja je ljepša kada se dijeli s drugima!

  Nedjelja, 03 Prosinac 2023 22:36

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera želimo vas upoznati s volonterskim programom u Keramičkom ateljeu Petrinja.

  Nedjelja, 03 Prosinac 2023 19:50

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera pozivamo vas da volontirate na Inkluzivnoj farmi koju vodi Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Tamo uvijek ima puno posla za...

  Nedjelja, 03 Prosinac 2023 19:46

  Volontiranjem se smatra dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, bez novčane nagrade ili druge imovinske koristi za...

  Ponedjeljak, 27 Studeni 2023 19:54

  Danas smo organizirali forum petrinjskih udruga koje pružaju usluge osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom. Cilj je ojačati zagovaračku uloga lokalnih organizacija civilnog društva...

  Pravo na aktivan život

   Pravo na aktivan zivot GRAK

  Starije osobe i osobe s invaliditetom važan su i sve veći dio europskog društva, gospodarstva, kulture i života. Često ih se participira kao subjekt za koji se zagovara, a da taj subjekt zapravo niti ne sudjeluje u samom procesu zagovaranja. 

  Udruga GRAK u suradnji s lokalnim udrugama djeluje na principima međugeneracijske solidarnosti, svojim aktivnostima radimo na poboljšanju društvenog položaja građana u našoj zajednici kroz uspostavu suradnje s relevantnim organizacijama civilnog društva i institucijama. Kroz projektne aktivnosti (zajednička događanja, kampanje i zagovaranje) ćemo širiti informacije o promicanju ljudskih prava, dostojanstva, jednakosti i poštivanje različitosti. Većina ljudi na našem području je u potresu ostala bez sigurnosti, svojih domova i svega što uz to ide, u trenu su se našli u teškoj životnoj situaciji u kojoj nemaju zadovoljene osnovne životne uvjete i potrebe. 

  Ovim projektom želimo ublažiti navedene probleme, ublažiti stres i ciljnu skupinu usmjeriti na vedriji, kreativniji i pozitivniji životni pravac. Udaljiti ih od svakodnevnih problema kroz uključivanje u zajednicu i aktivnosti koje se oko njih događaju, pružiti im informacije, olakšati povezanost s institucijama i pravima koji su im na raspolaganju.

  TRAJANJE PROJEKTA: 1. listopada 2023. - 30. studenog 2024.

  CILJ PROJEKTA: Uključivanje osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom u kulturni i društveni život grada.

  Provedbom projekta „Pravo na aktivan život“ želimo doprinijeti kvalitetnom i ravnopravnom sudjelovanju socijalno ugroženih skupina u svim segmentima društva.

  OČEKIVANI REZULTATI:

  • Ojačana zagovaračka uloga lokalnih organizacija civilnog društva za zadovoljenje potreba ciljanih skupine (osobe u riziku od socio-ekonomskog isključenja, prvenstveno osobe u mirovini i OSI)
  • Povećana podrška ranjivim skupinama u uključivanju u zajednicu

  UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 29.997,45 eura

  Projekt Pravo na aktivan život se provodi u sklopu programa Impact4Values koji sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade RH.

  lenta impact4values


  Please publish modules in offcanvas position.