Aktivni građani

  Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

  Pridruži se

  Kontakt

  Udruga GRAK
  Poslovni centar, Sajmište 2/1
  44250 Petrinja

  OIB: 85318270587

  Facebook stranica Grakni.HR

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Pravo na aktivan život

  Petak, 05 Srpanj 2024 11:02

  U Gradskoj Munjari Petrinja smo 3. srpnja odrganizirali javni razgovor, druženje petrinjskih udruga i građana – osoba starije životne dobi.

  Petak, 21 Lipanj 2024 23:57

  Glavna tema današnjeg Foruma udruga je pokretanje inicijative za osnivanje Kluba umirovljenika. Klubovi umirovljenika odavno postoje u brojnim gradovima, a cilj im je poboljšati kvalitetu života...

  Srijeda, 19 Lipanj 2024 14:52

  Udruga GRAK je u suradnji s Policijskom upravom Sisačko-moslavačke županije jučer u Centru novog života u Petrinji, održala prvu radionicu u nizu od tri radionice, na temu „Sigurnost osoba treće...

  Subota, 15 Lipanj 2024 23:10

  14. lipnja smo u Centru novog života održali razgovaraonicu pod nazivom "Za sigurniju i mirniju stariju životnu dob".

  Srijeda, 05 Lipanj 2024 14:43

  Započeli smo lijepu suradnju s Domom za odrasle osobe Petrinja. S njima su u pratnji bile terapeutkinja Matea i Stela, socijalna radnica.

  Ponedjeljak, 13 Svibanj 2024 07:58

  Ove su subote povodom Svjetskog dana kretanja petrinjske udruge organizirale šetnju za osobe starije životne dobi.

  Pravo na aktivan život

   Pravo na aktivan zivot GRAK

  Starije osobe i osobe s invaliditetom važan su i sve veći dio europskog društva, gospodarstva, kulture i života. Često ih se participira kao subjekt za koji se zagovara, a da taj subjekt zapravo niti ne sudjeluje u samom procesu zagovaranja. 

  Udruga GRAK u suradnji s lokalnim udrugama djeluje na principima međugeneracijske solidarnosti, svojim aktivnostima radimo na poboljšanju društvenog položaja građana u našoj zajednici kroz uspostavu suradnje s relevantnim organizacijama civilnog društva i institucijama. Kroz projektne aktivnosti (zajednička događanja, kampanje i zagovaranje) ćemo širiti informacije o promicanju ljudskih prava, dostojanstva, jednakosti i poštivanje različitosti. Većina ljudi na našem području je u potresu ostala bez sigurnosti, svojih domova i svega što uz to ide, u trenu su se našli u teškoj životnoj situaciji u kojoj nemaju zadovoljene osnovne životne uvjete i potrebe. 

  Ovim projektom želimo ublažiti navedene probleme, ublažiti stres i ciljnu skupinu usmjeriti na vedriji, kreativniji i pozitivniji životni pravac. Udaljiti ih od svakodnevnih problema kroz uključivanje u zajednicu i aktivnosti koje se oko njih događaju, pružiti im informacije, olakšati povezanost s institucijama i pravima koji su im na raspolaganju.

  TRAJANJE PROJEKTA: 1. listopada 2023. - 30. studenog 2024.

  CILJ PROJEKTA: Uključivanje osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom u kulturni i društveni život grada.

  Provedbom projekta „Pravo na aktivan život“ želimo doprinijeti kvalitetnom i ravnopravnom sudjelovanju socijalno ugroženih skupina u svim segmentima društva.

  OČEKIVANI REZULTATI:

  • Ojačana zagovaračka uloga lokalnih organizacija civilnog društva za zadovoljenje potreba ciljanih skupine (osobe u riziku od socio-ekonomskog isključenja, prvenstveno osobe u mirovini i OSI)
  • Povećana podrška ranjivim skupinama u uključivanju u zajednicu

  UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 29.997,45 eura

  Projekt Pravo na aktivan život se provodi u sklopu programa Impact4Values koji sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade RH.

  lenta impact4values


  Please publish modules in offcanvas position.