atelje logo 300 bijeli

Održali smo prvu keramičku radionicu u kontejnerskom naselju

11 Sij 2023

JANAF radionica1a

Na današnjoj radionici u kontejnerskom naselju smo uz pomoć izvaljanih traka (crvića) izrađivali predmete od gline. Voditelj je bio Valentino Valent, petrinjski lončar. Na radionici je sudjelovalo 10 osoba.

U našoj dalekoj prošlosti primitivne žene su počele praviti posude od gline. Glinu su oblikovale u valjkaste trake koje se spiralno saviju i poravnaju u gladak zid posude.
8 000 godina kasnije ta je tehnika i dalje vrlo popularna. Glina se valja u zmijice, kao tijesto. Modeliranje dodavanjem izvaljanih traka (zmijica) odličan je način izrade jednostavnih ali i složenih oblika od gline. Tehnika dopušta slobodu izrade maštovitih, slobodnih oblika koji se grade postupno, radi čega je vrlo popularna među početnicima ali i vrhunskim keramičkim umjetnicima.
Tu smo tehniku koristili i na današnjoj radionici u kontejnerskom naselju u Mošćenici.

Pozivamo vas da dođete u keramički atelje u kontejnerskom naselju u Mošćenici gdje će vam naši volonteri pokazati kako se rade predmeti od izvaljanih traka. 

Radno vrijeme ateljea:
PONEDJELJAK I UTORAK 9:00-12:00
SRIJEDA, ČETVRTAK I PETAK 17:00-20:00

Materijali za radionice i rad keramičkog ateljea osigurani su kroz sponzorstvo JANAF-a d.d.

atelje logo 300px

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.