Bez Granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku, čaj i staklo

26 Lip 2022

Gong fu caj

Živi Atelje DK (Zagreb) i Udruga GRAK (Petrinja) organiziraju pop-up izložbu ručno rađene keramike i stakla i radionicu / prezentaciju gong fu kineskog stila pripremanja čaja.
Izložba se održava subotu, 30. srpnja, (otvaranje u 14:00 sati) i nedelju 31. srpnja, a radionica Gong fu čaja bit će u nedelju, 31. srpnja, u 11:00 sati do 13:00.

Uz podršku FLIK – Festival lončarstva i keramike 2022 oba događanja održavaju se u Petrinji.
Dođite, pridružite nam se na jedinstvenom iskustvu koje veže čaj, zemlju i ljude. Otvaramo izložbu radova članica kolektiva Žene ženama Živog Ateljea DK, izložbu čajnog pribora od keramike te nakita od stakla.

IZLOŽBA

Tijekom prošle godine članice kolektiva Žene ženama u Živom Ateljeu DK bavile su se keramikom. Nekima je to bilo potpuno novo iskustvo i nova vještina koju su prigrlile. Koristile su mješavinu različitih glina, uključujući lokalne divljih gline i glazure, te su upoznale kinesku gong fu tehniku dijeljenja/pripremanja čaja kako bi funkcionalno prilagodile
dio keramičkih proizvoda.
Staklopuhanje je tradicionalni zanat koji polako nestaje u Hrvatskoj. Članice kolektiva Žene Ženama suradjivale su s udrugom Stakleni Svijet te usvajale magičnu vještinu koja plamenom oblikuje staklo u nakit i druge predmete.
Sada, tu u Petrinji, svoje putovanje glinom, staklom i čajem, ta iskustva i znanja, podijelit ćemo ovom putujućom izložbom i radionicama pod nazivom "Bez Granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku, čaj i staklo."

RADIONICA

Na radionici isprobajte i naučite kako koristiti gong fu set za čaj (cha shi). Iskusite različite vrste kineskog čaja, družite se uz razgovore o povijesnom, sociološkom, duhovnom i umjetničkom putovanju čaja i ljudi svijetom. Upoznajte žene koje u Zagrebu izrađuju čajno posuđe od mješavine komercijalne i divlje, lokalne gline te prirodnih glazura.
Radionica gong fu čaja je interaktivna i iskustvena.


NAPOMENA za radionicu čaja:
Zbog ograničenog broja sudionika, obratite se udruzi GRAK e-poštom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., NAJKASNIJE do petka, 29. srpnja u 20:00 sati. 
Molimo rezervirajte mjesto samo ako ste sigurni da ćete moći sudjelovati. Radionica je namijenjena za one koji će tek prvi put otkriti gong fu ceremoniju čaja ali i ljudima koji znaju za gong fu način dijeljenja čaja.

DETALJAN PROGRAM POSJETA

petak // 29.7.22.
- Izlet s našim partnerima iz Udruga GRAK traženje i kopanje lokalne divlje gline ili materijala za izradu glazura.

subota // 30.7.22.
- od kad festival otvori svoja vrata i naša izložba će biti postavljena i otvorena (www.flikpetrinja.eu)
Mjesto: Petrinja, Gradsko kupalište

nedjelja // 31.7.22.
- festival se nastavlja naša izložba je otvorena (www.flikpetrinja.eu)
- 11h do 13h - Radionica Gong fu čaja; na hrvatskom, za osobe koje se na vrijeme prijave jer je broj korisnika
ograničen
Mjesto: Petrinja, Gradsko kupalište
…...................

Projekt se realizira kroz program mreže Clubture (CTHR) uz donacije Ministarstva kulture, Zaklade Kultura Nova, Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za Razvoj civilnog društva kroz Centre znanja.
Ove godine putujuća izložba i radionice gostuju u Šibeniku, Petrinji i Kninu.

PARTNERI

// Građanski aktivizam / Udruga GRAK - Petrinja
w: https://www.grakni.hr, https://otvoreniatelje.eu, fb: otvoreni.keramicki.atelje, Keramika54plus e: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

// Jug Udruga Atribut – Knin
fb: udruga.atribut w: http://www.udruga-atri.net i: @cluba3_udruga3but e: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

// Udruga Svijet kvalitete - Šibenik
fb: udrugasvijetkvalitete w: https://usk.hr e: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uz podršku: Kolektiv 4b, w: https://kolektiv4b.com/ i Azimut, w: https://azimut.art/galerija/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove autora portala Grakni.HR ili redakcije. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Grakni.HR zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

atelje logo 300px

Kontakt

Udruga GrAk
Milana Dujnića 29, 44250 Petrinja

OIB: 85318270587

Facebook stranica Grakni.HR

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Aktivni građani

Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Pridruži se

54+ VIJESTI

GRAK VIJESTI

Tko je online?

Imamo 221 gostiju i nema članova online

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.