Radionica o samozapošljavanju i mogućim potporama

23 Svi 2018

Jeste li znali da sve nezaposlene osobe u Hrvatskoj mogu dobiti 55.000,00 kuna bespovratnih sredstava za samozapošljavanje?
Ako se 4 takve osobe udruže i registriraju tvrku, za svaku osobu mogu dobiti taj iznos. Ako pak zajedno krenu u zadrugu, čak 5 zadrugara može dobiti po 55.000,00 kuna koje mogu uložiti u zajedničku poslovnu ideju.

To su bile neke od tema radionice koju su 22.5.2018. organizirale Udruga osoba s invaliditetom SMŽ i Udruga GRAK u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Sisak. Radionicu je vodila Irena Bušić iz HZZ-a Sisak, viša stručna i savjetnica za zapošljavanje i samozapošljavanje. 

Među sudionicama na radionici su bili polaznici lončarske obuke, kao i ostale zainteresirane nezaposlene osobe koje razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva i pokretanju vlastitog posla.

Osobama koje iskažu interes za samozapošljavanje Zavod osigurava stručnu pomoć te mogu dobiti sve relevantne informacije o aktivnostima vezanim za realizaciju poduzetničke ideje, a koje uključuju pomoć u izradi poslovnog plana, upućivanje na besplatne i druge edukacije kao i informacije o drugim davateljima potpora te povezivanje svih dionika na lokalnom tržištu rada (HOK, HGK, razvojna agencije i sl.).

Na radionici smo razgovarali o uvjetima, pravima i obavezama korisnika potpore za samozapošljavanje. 

Radionica je dio projekta “Revitalizacija lončarstva” kojeg financira Hrvatska banka za obnovu i razvitak.