Razgovaraonica na temu razvijanja motivacije i samopouzdanja

24 Svi 2018

U Maloj kući smo održali razgovaraonicu na temu razvijanja motivacije i samopouzdanja s ciljem poticanja osobnog razvoja i samozapošljavanja. Dugotrajna se nezaposlenost na loš način reflektira na kvalitetu našeg života, na naše emocije, razinu socijalnog i društvenog funkcioniranja.

U ugodnom druženju razgovarali smo o tome kako zajednica utječe na nas, naše stavove i motivaciju. Često zanemarimo vještine koje imamo i slušajući druge koji govore kako je teško i nemoguće pokrenuti uspješan posao ili popeti se na visoki toranj... Slušajući druge lako odustanemo, često i ne pokušamo ostvariti svoje snove.
Daša Poredoš Lavor ima veliko iskustvo u provedbi ovakvih radionica pa je atmosfera bila opuštena i ugodna. Nakon što bi pročitala kratku motivacijsku priču, sudionici su imali priliku za komentare, interakciju, raspravu i proispitavanje svog samopouzdanja.

Dr. sc. Daša Poredoš Lavor:
-"Tijekom života količina našeg samopouzdanja i samopoštovanja se mijenja, jer to nije samo slika koju mi stvaramo o sebi nego je temeljimo i na tome kako nas drugi vide, pogotovo nama drage, važne i značajne osobe. Isto je tako u procesu traženja posla. Znači, bitno je da mi tražimo posao, a ne on nas. Stoga je potreban jedan aktivan, čak proaktivan pristup u svakom segmentu života kada želimo ostvariti neku promjenu. "

Razgovaraonica je organizirana u sklopu projekta „Revitalizacija lončarstva“ koju partnerski provode Udruga osoba s invaliditetom SMŽ i Udruga GRAK, a financiran je sredstvima Hrvatske banke za obnovu i razvitak.