Portal Grakni.HR traži suradnike koji imaju što napisati

07 Lip 2016

Udruga GRAK traži suradnike i suradnice, građane koji trebaju medijsku platformu za izražavanje kreativnog potencijala i zagovaranje svojih ideja i stavova. Uloga građana nije samo u konzumiranju medija, već da budu ravnopravni sudionici u stvaranju društveno korisnih medijskih sadržaja.

Građani mogu igrati aktivnu ulogu u procesu prikupljanja, analiziranja i širenja vijesti i informacija u zajednici. Upravo to rade autori našeg nezavisnog portala Grakni.HR. Pridruži nam se!

Nije važno koliko imaš godina, ne zanima nas razina tvog obrazovanja i ne trebaš imati iskustvo u pisanju.
Nama je važno da dijelimo slične vrijednosti i da imaš dobre namjere, pozitivnu pokretačku energiju i kreativni zamah za pozitivne promjene u zajednici. Ako dosta znaš o temi o kojoj pišeš i čvrsto stojiš iza svojih stavova, onda vjerujemo da ćeš ih znati dobro opisati i nadahnuti čitatelje.

O portalu Grakni.HR

Online portal Grakni.HR započeo je s radom koncem 2015. godine. Portal uređuje udruga GRAK, a cilj portala je angažirano doprinijeti pluralizmu medija u Sisačko-moslavačkoj i susjednim županijama kroz sustavnu afirmaciju građanskih i socijalnih ljudskih prava, poticanje sudjelovanja građana u procesu donošenja važnih odluka te pozitivno utjecati na razvoj regije. Također pokrivamo teme koje se direktno tiču ljudi koji žive na ovom području kao što su lokalne i županijske politike, transparentnost javnih tijela, održivi razvoj lokalnih zajednica, neprofitne organizacije i neprofitno poduzetništvo.
Objavljujemo radove lokalnih novinara/ki i novih autora koji pišu o temama o kojima drugi mediji šute, govore u ime obespravljenih i zagovaraju pozitivne promjene. 

Izradu portala financirala je Zaklada Via iz Praga (Češka) kroz program ViabilityNet 2.0. Ima prilagodljiv dizajn koji omogućava da se tekstovi bez problema čitaju na svakom uređaju, bez obzira na veličinu ekrana (desktop, laptop, tablet, mobitel).

Tražimo:

  • više osoba, budućih suradnika i suradnica portala Grakni.HR koji o gore nabrojanim temama imaju što reći;
  • društveno angažirane autore ili one koji to tek žele postati;
  • osobe koje nisu vješte u stvaranju autorskih članka ali žele pripomoći u stvaranju korisnog sadržaja tako što će za nas prevesti neke tekstove na engleskom, njemačkom ili drugim jezicima.

Nudimo:

  • suvremenu medijsku platformu za promociju vaših ideja i stavova
  • iskustvo u stvaranju medijskog sadržaja
  • nova znanja i vještine o radu online medija (koji su naša sadašnjost i budućnost)
  • mentorsku podršku, od stvaranja sadržaja do objave na online portalu
  • priliku za stjecanje iskustva u kreativnom, društveno angažiranom pisanju
  • dobru referencu u vašem životopisu

Mlad smo medij i nismo u mogućnosti financirati naše suradnike ali cilj nam je u što skorije vrijeme osigurati im simbolične honorare.

Kontaktiraj nas na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i napiši nekoliko rečenica o sebi, zašto želiš biti naš suradnik/suradnica i o čemu želiš pisati.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove autora portala Grakni.HR ili redakcije. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Grakni.HR zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

atelje logo 300px

Kontakt

Udruga GrAk
Milana Dujnića 29, 44250 Petrinja

OIB: 85318270587

Facebook stranica Grakni.HR

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Aktivni građani

Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Pridruži se

54+ VIJESTI

GRAK VIJESTI

Tko je online?

Imamo 57 gostiju i nema članova online

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.