Radio emisija o (ne)transparentnom financiranju udruga

11 Tra 2016

Radio Quirinus je 08. travnja organizirao u radio emisiju "Bez cenzure" na temu “Kako i koliko transparentno lokalna uprava dodjeljuje sredstva za programe lokalnih udruga?“. Obzrom da se radilo o aktualnoj temi jer smo taman završili istraživanje o transparentnosti financiranja udruga od strane lokalne i regionalne samouprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, imali smo puno toga za reći.

U studiju Radio Quirinusa, emisija

Pohvaljujemo Radio Quirinus na sjajno odabranim gostima u emisiji. O temi su govorili zamjenik Sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić, gradonačelnik grada Kutine Andrija Rudić, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, gradonačelnik Popovače Josip Mišković, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo grada Siska Goran Grgurač, predstavnici udruga koje djeluju na području SMŽ: Danijel Pavlić (Udruga EKS), Palma Miličević (udruga GRAK), Dijana Savić (građanska inicijativa iz Dvora), Biserka Stojić (Zaklada Sandra Stojić), Igor Kovač (PRONI Cantar u Sisku), Nikolina Srnčević (Udruga Mladih Krapje) i Radmila Vlak (Udruga Naž život).

Šteta je što emisija traje samo pola sata pa nije bilo vremena za konkretniju raspravu. 

Bez cenzure: predstavnici lokalnih samouprava misle da udrugama dodjeljuju dovoljno sredstava. Predstavnica udruge GRAK. Palma Miličević, tvrdi da to nije ni dovoljno, ni transparentno.

Kroz program ViabilityNET 2.0  koji provodi Zaklada VIA iz Praga imamo priliku da kroz ovaj portal objavljujemo informacije o proračunu koji treba biti jasan i transparentan. Informirani građani su najbolji korektiv javne vlasti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove autora portala Grakni.HR ili redakcije. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Grakni.HR zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

atelje logo 300px

Kontakt

Udruga GrAk
Milana Dujnića 29, 44250 Petrinja

OIB: 85318270587

Facebook stranica Grakni.HR

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Aktivni građani

Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Pridruži se

54+ VIJESTI

GRAK VIJESTI

Tko je online?

Imamo 589 gostiju i nema članova online

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.