Izvješće o radu udruge GrAk u 2015. godini

28 Sij 2016

Aktivisti koji već imaju niz godina iskustva rada i vođenja organizacija civilnog društva su osnovali novu udrugu kroz koju će zagovarati aktivno sudjelovanje građana u zajednici.
Udrugu smo nazvali Građanski aktivizam (skraćeno: GrAk), a registrirali 1.7.2015. godine.

 Članovi i aktivisti udruga GrAk nakon uspješno organiziranog sajma rabljenih udžbenika u kolovozu 2015.

Od tada aktivno radimo na pripremi, izradi održavanju novog nezavisnog portala, Grakni.HR. Cilj nam je stvorili online zajednicu aktivnih građana i magazin koji će doprinijeti pluralizmu medija u Sisačko-moslavačkoj i susjednim županijama promičući sustavnu afirmaciju građanskih i socijalnih ljudskih prava te pozitivno utjecati na razvoj regije.

U 205. godini rad naše udruge podržala je Zaklada Via (Nadace VIA) iz Praga kroz program ViabilityNet 2.0 (Održivost 2.0). U sklopu tog programa spomenuta zaklada lokalnim liderima iz srednje, istočne i jugoistočne Europe nudi prostor za razmišljanje, spajanje i zajednički rast, uz financijska sredstva za projekte koji se fokusiraju na osnaživanje njihovih zajednica. Opći cilj programa je promicanje angažmana unutar zajednica kroz podršku inspirativnom i uključivom vodstvu. U programu sudjeluje i Palma Miličević ispred Udruge GrAk i projekta Get Active  => Lets move! kroz koji je financirana tehnička izvedba ovog portala.

Zaklada VIA je kroz javni natječaj odabrala 16 osoba koje imaju iskustvo višegodišnjeg rada u svojim lokalnim zajednicama i rada ne različitim društvenim promjenama. Sudionici su iz različitih zemalja: Ukrajine, Češke, Slovačke, Moldavija, Latvije, Litvanije, Rumunjske, Srbije, Makedonije, Albanije i Hrvatske. Iz Hrvatske u programu sudjeluje Palma Miličević, predsjednica udruge GrAk.

Naši članovi aktivno sudjeluju u radnim tijelima koja osmišljavanju aktivnosti i adresiraju probleme koji se tiču revitalizacije života u zajednici, zagovaramo prava djeteta i bolje uvjete za njihovo odrastanje, planiramo buduće projekte i dogovaramo nova partnerstva.

Udruga GrAk ima 5 osnivača kojima se koncem godine pridružilo još 5 građana.

PREGLED PRIHODA I RASHODA UDRUGE GRAK
U 2015. GODINI

I.

PRIHODI

Prihodi od članarina

400,00

Prihodi od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija

21.147,00

UKUPNO PRIHODI

21.547,00

II.

RASHODI

Troškovi za redovnu djelatnost

2.705,00

Naknade banke

342,00

Usluge promidžbe i informiranja

1.035,00

UKUPNO RASHODI

4.082,00

UKUPNO PRIHODI NAD RASHODIMA

17.465,00

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove autora portala Grakni.HR ili redakcije. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Grakni.HR zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

atelje logo 300px

Kontakt

Udruga GrAk
Milana Dujnića 29, 44250 Petrinja

OIB: 85318270587

Facebook stranica Grakni.HR

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Aktivni građani

Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

Pridruži se

54+ VIJESTI

GRAK VIJESTI

Tko je online?

Imamo 547 gostiju i nema članova online

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.