Aktivni građani

  Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

  Pridruži se

  Kontakt

  Udruga GRAK
  Poslovni centar, Sajmište 2/1
  44250 Petrinja

  OIB: 85318270587

  Facebook stranica Grakni.HR

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Utorak, 23 Ožujak 2021 21:43

  Facebook je jedna od najpopularnijih platformi za oglašavanje jer nam nudi mogućnost detaljnog odabira publike Na primjer, imate projekt za žene iz vaše županije koje zanima volontiranje, a imaju...

  Četvrtak, 26 Ožujak 2020 19:30

  Upravo proživljavamo ono što nikada do sada nismo: COVID-19 nastavlja širiti i utjecati na gotovo svakog pojedinca i svaku organizaciju, izravno ili neizravno. Nemamo predodžbu koliko će ova...

  Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2018 14:18

  Otvoren je natječaj u kojem se mogu dobiti bespovratna sredstva za razvoj socijalnih usluga u Petrinji, Vukovaru, Kninu, Benkovcu te Belom Manastiru i općini Darda. Natječaj je otvoren od 3.8.2018....

  Ponedjeljak, 19 Ožujak 2018 11:29

  Aktivni ste svojoj zajednici? Imate priliku za podršku. Prijavite se za sudjelovanje u međunarodnom ViabilityNet 3.0. programu. Rok za prijavu je 10. travnja 2018. godine.

  Petak, 02 Lipanj 2017 11:24

  Nakon uvoda u kojem smo vam pokušali pomoći da odlučite želite li uopće osnovati udrugu , u prvom dijelu ovog vodiča pisali smo o tome što trebate znati korak po korak, kako bi započeo postupak...

  Još uvijek tipkaš s 2-3 prsta i gledaš u tipkovnicu dok tipkaš? Ne možeš tipkati brzinom svojih misli? U mraku imaš problem jer ne vidiš tipkovnicu, a voliš se dopisivati do sitnih jutarnjih sati? Zavidiš onima koji tipkaju s 10 prstiju?

  Koliko brzo tipkam?

  Ako vas zanima koliko ste dobri u tipkanju ovdje je zanimljiv test u kojem to možete provjeriti. Ako tipkate manje od 50 riječi u minuti, imate što popravljati :-)

  Kažu da je svjetski rekord u brzom tipkanju 216 riječi u minuti, na querty tipkovnici kakvu vjerojatno i vi imate doma. Većina ljudi na internetu piše brzinom od 25 do 40 riječi u minuti. Profesionalni tipkači pišu brzinom od 50 do 85, a neka radna mjesta traže brzinu pisanja od barem 80 do 95 riječi u minuti.

  I ja sam jedna od onih koji nepravilno tipkaju. Tipkam relativno brzo (manje od 50 riječi u minuti) ali nepravilno. Radi toga što gledam u tipkovnicu, umjesto u monitor, imam puno tipfelera. Obzirom da dnevno pošaljem nekoliko mail poruka, konačno bih mogla naučiti nešto korisno. Slijepo tipkanje. Kad mogu mnogi, mogu i ja. Možeš i ti. Što brže tipkamo, prije ćemo završiti posao za računalom i ostat će nam više vremena za druge stvari. 

  Pravilan položaj prstiju na tipkovnici. Uočili ste ona izbočenja na tipkama F i J. Ne, nije to pogreška u proizvodnji, to su tipke predviđene za kažiprste. Izbočenja nam pomažu da ih pronađemo u mraku :-)

  Studij slijepog tipkanja, besplatne lekcije za dugo ljeto

  Kažu da se pravilno tipkanje nauči jako brzo i lako, dovoljno je jedno ljeto. Slijepo tipkanje metoda je koja se temelji na mišićnoj memoriji, a ne na memoriji po viđenju. Koristimo sve prste što znači i puno veću brzinu unosa podataka i manji umor, osobito ako trebate pretipkavati tekst iz drugih vizualnih materijala.

  Ajmo probati! Na ovom linku imamo 15 besplatnih lekcija i igre iz kojih možemo naučiti tipkati korak po korak te pratiti svoj napredak i zabaviti se. Ispod je prikaz prve lekcije.

  Učinimo ovog ljeta nešto dobro. Investirajmo vrijeme u sebe. Vjerujte mi, jednostavno je i zabavno!

  Prva lekcija i početak učenja slijepog tipkanja. Kao što vidite, možete odabrati tipkovnicu na hrvatskom jeziku, sa svim našim znakovima. Ruke s lijeve i desne strane pokazuju prste koje trebate koristiti za pojedino slovo.

  Vježba pretipkavanja teksta. Iz padajućeg izbornika možete odabrati puno tekstova na hrvatskom jeziku.


  Please publish modules in offcanvas position.