atelje logo 300 bijeli

Najava radionice: Keramika za početnike

09 Sij 2023
JANAF radionica1
Veseli nas što možemo nastaviti organizaciju keramičkih radionica koje smo u Petrinji započeli u veljači 2020. godine. Ovog puta radionicu organiziramo za stanovnike kontejnerskog naselja u Petrinji i Mošćenici. Radionica će se održati u SRIJEDU (11.1.2022) u 17.00 sati u velikom kontejneru u volontersko-stambenom naselju Mošćenica.
Voditelj radionice će biti petrinjski umjetnik i lončar VALENTINO VALENT. Sudionici će imati priliku naučiti kako se rade predmeti od gline uz pomoć valjanih traka (zmijica). Da, glinu ćemo valjati kao tijesto kada pravimo šufnudle! ????
Modeliranje dodavanjem izvaljanih traka odličan je način izrade jednostavnih ali i složenih oblika od gline. Tehnika dopušta slobodu izrade maštovitih, slobodnih oblika koji se grade postupno, radi čega je popularna među djecom i odraslima.
Prije započinjanja modeliranja trakama, dobro je imati jasnu sliku buduće završene forme. Za ovu je tehniku praktično imati stolno kolo. Naš kermički atelje imam 10 takvih kola.
Dođite i naučite raditi predmete od gline! Nakon toga naučenu vještinu možete vježbati u našem ateljeu koji se također nalazi u kontejnerskom naselju u Mošćenici. Tamo će vam vas dočekati naši volonteri. I Valentino je volonter ❤
Na radionicu su dobrodošla djeca i odrasli.
Za više informacija o radionici nazovite 091 622 4450
Provedba ove radionice omogućena je kroz donaciju JANAF-a d.d.

atelje logo 300px

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.