Kontakt

  atelje logo 2023mali

  Zeleni brijeg 4, Petrinja

  (centar Natura SMŽ)

  Web: ateljepetrinja.eu

  Facebook stranica ateljea

  +385 91 555 4098

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

   

  Udruga GRAK

  Poslovni centar, Sajmište 2/1
  44250 Petrinja

  OIB: 85318270587

  Facebook stranica Grakni.HR

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Aktivni građani

  Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

  Pridruži se

  Kontakt

  Udruga GRAK
  Poslovni centar, Sajmište 2/1
  44250 Petrinja

  OIB: 85318270587

  Facebook stranica Grakni.HR

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  atelje naslovnica

  Zima u keramičkom ateljeu uz pomoć JANAF-a

  JANAF web naslov

  Zahvaljujući donaciji JANAF-a keramički atelje ove zime nastavlja s radom! JANAF nam je donirao 1592,67 eura na čemu smo im beskrajno zahvalni. Nabavljamo glinu, boje, glazure i sitni alat te nastavljamo organizaciju keramičkih radionica koje smo u Petrinji započeli u veljači 2020. godine.

  Kroz naše smo aktivnosti priteklih godina u suradnji s lokalnim lončarima ponovno oživjeli tradicionalno lončarstvo. Više od 100 naših sugrađana smo nakon potresa uključili u izradu predmeta od keramike. Glina je fantastična antistresna terapija jer potiče kreativnost te omogućava smirenje i usporavanje uma. To nam je bilo važno u vrijeme svakodnevnih potresa pa je keramički atelje privukao puno naših sugrađana.

  Od Grada Petrinje smo dobili prostor za rad u (stambeno-volonterskom) kontejnerskom naselju i tamo nastavili rad keramičkog ateljea. Vjerujemo da ćemo stradalnicama petrinjskog potresa im ovu zimu učiniti podnošljivom, popraviti im kvalitetu života i poticati njihovu uključenost u zajednicu. U kontejnerskom naselju su smještene obitelji s djecom i osobe starije životne dobi.

  U rad ateljea ćemo uključiti i nove korisnike koji će prva znanja o izradi keramike steći uz pomoć naših volontera, ranijih korisnika atelja. 

  GLAVNI CILJ projekta je sprječavanja socijalne isključenosti stanovnika kontejnerskog naselja i drugih stradalnika u potresu. Na radionicama će se povezati se jedni s drugima, kao i s volonterima iz naše zajednice.

  Osim toga, rad s glinom je odlična antistresna terapija. Na radionici i kasnijim druženjima u ateljeu korisnici će oblikujući glinu zaboraviti na probleme.

  Projekt će poticati i razvijati kreativnost korisnika, a zajednica će dobiti nove ljude koji će dalje raditi na razvoju umjetničke keramike u Petrinji.

  Fotografija prikazuje prvi dan rada Keramičkog ateljea Petrinja u kontejnerskom naselju u Mošćenici. Lijepo je što se opet možemo družiti i raditi keramiku ❤️

  JANAF pocetak rada

  Zahvaljući našim volonterima, atelje ima i radno vrijeme:

  Ponedjeljak i utorak 9:00-12:00
  Srijeda, četverak i petak 17:00-20:00

  Please publish modules in offcanvas position.