atelje logo 300 bijeli

Zima u keramičkom ateljeu uz pomoć JANAF-a

09 Sij 2023

JANAF web naslov

Zahvaljujući donaciji JANAF-a keramički atelje ove zime nastavlja s radom! JANAF nam je donirao 1592,67 eura na čemu smo im beskrajno zahvalni. Nabavljamo glinu, boje, glazure i sitni alat te nastavljamo organizaciju keramičkih radionica koje smo u Petrinji započeli u veljači 2020. godine.

Kroz naše smo aktivnosti priteklih godina u suradnji s lokalnim lončarima ponovno oživjeli tradicionalno lončarstvo. Više od 100 naših sugrađana smo nakon potresa uključili u izradu predmeta od keramike. Glina je fantastična antistresna terapija jer potiče kreativnost te omogućava smirenje i usporavanje uma. To nam je bilo važno u vrijeme svakodnevnih potresa pa je keramički atelje privukao puno naših sugrađana.

Od Grada Petrinje smo dobili prostor za rad u (stambeno-volonterskom) kontejnerskom naselju i tamo nastavili rad keramičkog ateljea. Vjerujemo da ćemo stradalnicama petrinjskog potresa im ovu zimu učiniti podnošljivom, popraviti im kvalitetu života i poticati njihovu uključenost u zajednicu. U kontejnerskom naselju su smještene obitelji s djecom i osobe starije životne dobi.

U rad ateljea ćemo uključiti i nove korisnike koji će prva znanja o izradi keramike steći uz pomoć naših volontera, ranijih korisnika atelja. 

GLAVNI CILJ projekta je sprječavanja socijalne isključenosti stanovnika kontejnerskog naselja i drugih stradalnika u potresu. Na radionicama će se povezati se jedni s drugima, kao i s volonterima iz naše zajednice.

Osim toga, rad s glinom je odlična antistresna terapija. Na radionici i kasnijim druženjima u ateljeu korisnici će oblikujući glinu zaboraviti na probleme.

Projekt će poticati i razvijati kreativnost korisnika, a zajednica će dobiti nove ljude koji će dalje raditi na razvoju umjetničke keramike u Petrinji.

Fotografija prikazuje prvi dan rada Keramičkog ateljea Petrinja u kontejnerskom naselju u Mošćenici. Lijepo je što se opet možemo družiti i raditi keramiku ❤️

JANAF pocetak rada

Zahvaljući našim volonterima, atelje ima i radno vrijeme:

Ponedjeljak i utorak 9:00-12:00
Srijeda, četverak i petak 17:00-20:00

atelje logo 300px

Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica. Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.