Aktivni građani

  Ovaj je portal i mogućnost da učimo jedni od drugih i razmjenjujući znanje da bi ostvarili pozitivne promjene u svojim zajednicama.

  Pridruži se

  Završna radio emisija projekta "Keramika 54+" na Petrinjskom radiju

  keramika54 radio emisija petrinjski

  U polusatnoj radio emisiji koja je 22. travnja 2022 emitirana na Petrinjskom radiju gost je bio Ante Čakarić, voditelj projekta "Keramika 54+", a preko telefonske veze u emisiji su sudjelovali korisnici projekta Ljiljana Brković Zorčić, Hrvoje Penavin i Ivica Buturac. Emisiju je vodio Mario Gršić.

  Ante Čakarić je u uvodnom dijelu govorio o projektu Keramika 54+ koji provodimo u vrijeme epidemije COVID-19. Projekt smo priveli kraju (završava se 1.4.2022). Iza nas je 300 sati online tečaja Keramika 54+ na kojem su sudjelovale 34 osobe u dobi od 55-82 godine iz Sisačko-moslavačke, Također su imali 20 sati mentorstva koji se provodio također online.

  - „Najviše smo sretni kada vidimo korisnike koji su jako zadovoljni onime što su sami izradili“, komentirao je između ostaloga Ante Čakarić i pozvao slušatelje na izložbu radova naših korisnika koju smo organizirali u Sisku.

  Ljiljana Brković Zorčić je pričala o tome što su radili na radionicama. Rekla je da je često znala ostati s glinom, satima nakon završetka online radionice.

  Hrvoje Penavin je na početku svog javljanja rekao:

  - "Zbog korone smo supruga i ja bili u dobrovoljnoj izolaciji. Gledali smo kroz prozor i nismo se usudili izaći van. Na Facebooku sam vidio poziv na tečaj i prijavio sam se na njega."

  Ivica Buturac je oduševljen online učenjem pa je rekao:

  - "Mi smo u svom domu imali učitelja, imali smo blato, glinu koju smo mrljali u rukama i taj kontakt preko ekrana je bio izvrstan!"

  Ovo je samo mali djelić teme o kojima smo govorili. Kompletnu radio emisiju možete poslušati u playeru ispod ovog teksta.

  Ukupna vrijednost projekta je 482.720,00 HRK (od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture i medija iz Državnog proračuna Republike Hrvatske).

  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

  Sadržaj radio emisije isključiva je odgovornost udruge Građanski aktivizam.

  esf svi web


  Please publish modules in offcanvas position.