Gospodarstvo i okoliš

Mreža žena poduzetnica na području LAGa Zrinska gora - Turopolje

Stu 30 2016. Palma Miličević
Sve je više žena koje su zainteresirane za pokretanje vlastitog posla. Postoje brojne…
1941

Mudrom kupovinom do podrške: Svaka kuna (jaje) se računa!

Stu 02 2016. Natalija Banović
Zadnjih dana digla se medijska prašina oko starih i zaraženih uvoznih jaja u trgovačkim…
1591

Div iz Čakovca nosi razvoj društvenog poduzetništva u Hrvatskoj

Srp 22 2016. Palma Miličević
Ako znate što je društveno poduzetništvo, a živite u Hrvatskoj, onda ste vjerojatno čuli…
1751

Međunarodni dan voda: Ako nije dar s neba, voda je preskupa

Ožu 22 2016. GrAk
Hrvatska je po dostupnosti i bogatstvu vodenih izvora na petom mjestu u Europi. Zato je…
1783
vidi sve

Canva: dizajniraj nevjerojatne slike za 5 minuta

12 Lis 2018

Trebate napraviti lijepe slike za Facebook, ali nemate Photoshop i nemate novaca za dizajnera? Bez brige, tu je Canva, besplatna online aplikacija koja je grafički dizajn učinila besplatnim, jednostavnim i svima dostupnim. Pomoću nje ćete stvoriti zadivljujuće grafičke dizajne, čak i kada nemate dizajnerske vještine. Udruge bi također mogle koristiti Canvu, posebno kada trebaju slike za post na društvenim mrežama, ili pak dizajnirati jednostavne brošure, zaglavlja e-maila, slike i banere za web stranice, omote knjiga i CDa, fotokolaže, infografike, vizitke ili pozivnice. Vjerujte, Canva sve to može napraviti za vas. I to besplatno!

Vjerujte mi, i vi možete napraviti ovakvu objavu za Facebook, i to za nekoliko minuta.Vjerujte mi, i vi možete napraviti ovakvu objavu za Facebook, i to za nekoliko minuta.

Kada objavljujete neki post na društvenim mrežama, onda sigurno želite da ga vidi što veći broj ljudi. Ovo je posebno važno kada radimo na zagovaranju neke promjene, zar ne? Statistike su jasne, ljudi će bolje uočiti i zapamtiti vaše objave ako uz tekst imaju i fotografiju. Ako krenete u kampanju na društvenim mrežema, onda će vam biti važno da postovi imaju veći "engagement", tj. veći angažman sudionika na mreži. Dakle, više klikova, lajkova, komentara i dijeljenja. Canva će vam pomoći da vaša slika iz post bude prilagođena društvenoj mreži koju koristite. Uz pomoć zgodnih alata možete brzo i lako izraditi gotovo sve što trebate za objavu posta na Facebooku, Instagramu, Twitteru itd... Aplikacija besplatno nudi velik broj stiliziranih predložaka i elemenata dizajna. Jednostavno odaberite predložak i potom ga ispunite vlastitim tekstom. Ako želite možete promijenite slike i dodate svoje logotipe.

Canva nudi veliki izbor peedložaka koje možete iskoristiti brzo i lakoCanva nudi veliki izbor peedložaka koje možete iskoristiti brzo i lako

Kada napravite dizajn koji vam se sviđa, možete ga preuzeti ili izravno objaviti na željenim društvenim mrežama. Jednostavno je, probajte! Donje su slike napravljene za 5 minuta po predlošku koji nudi Canva.

U gornjoj sam objavi dodala svoju fotografiju u predložak Canva web aplikacije. Jako praktično!U gornjoj sam objavi dodala svoju fotografiju u predložak Canva web aplikacije. Jako praktično!

Po jutru se dan poznajePo jutru se dan poznaje

Čovjek nije drvoČovjek nije drvo

I ovo smo napravili u Canvi ali nije šala. Zbilja će nam biti drago ako budete koristili Canvu i napišete nam svoje komentare. Je li bilo teško napraviti svoju prvu sliku s ugrađenim tekstom?I ovo smo napravili u Canvi ali nije šala. Zbilja će nam biti drago ako budete koristili Canvu i napišete nam svoje komentare. Je li bilo teško napraviti svoju prvu sliku s ugrađenim tekstom?

 


Grakni.HR koristi kolačiće kako bi vam osigurali bolju funkcionalnost stranica.
Odaberite gumb za više informacija ili „Prihvaćam“ za nastavak pregleda i korištenja stranica.
Više informacija Prihvaćam